Boca Juniors - Godoy Cruz 2-3

Det går inte riktigt som det ska för den argentinska fotbollen just nu. Landslaget förlorar på löpande band och Buenos Aires två storlag, River Plate och Boca Juniors sladdar i tabellen. Just nu, i serieinledningen på 15:e respektive 13:e plats.
I går förlorade River mot Arsenal (förväxla icke med the Gunners från London) med 1-0 och vi traskade iväg till La Bombonera för att se Boca Juniors mot bonnagänget från Mendoza, Godoy Cruz.
Matchen hade allt. Fem mål. En utvisning, ett tveksamt mål, en straff, mål både i matchinledning och ett avgörande i slutminutrarna.
La Nación har en fullödig matchredovisning och du kan se alla fem målen på deras websida om du vill, eller bara lyssna på referentens: Goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll!

Det var Pettson, Findus, H och jag som tog oss till stadion. Billigaste biljetterna på folkets ståplats. Den absolut mest överfulla läktare jag upplevt. Kunde i princip inte flytta fötterna en centimeter på två timmar. Och det var ett hejdundrande liv. Trummor och sånger och ramsor och haschrök. Men ingen fylla. Inga slagsmål. Inga sura miner ens när bortalaget pillade in ett vackert mål redan efter 3-4 minuters spel. Tvärtom ökade publikens insatser att heja på det ganska ineffektiva hemmalaget, som faktiskt hade boll mest hela tiden.

Ganska imponerad av den lugna stämning som rådde. Hur folk skickade pengar härsan och tvärsan, till en glassgubbe som balanserande en frigolitbox i ena handen och en sedelpacke i den andra knuffade sig runt efter bästa förmåga, och sedan skickades glassarna tillbaka till de som beställt.
Men nästa gång vete fasiken om det inte blir sittplats trots allt...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0