Estudiantes de La Plata - Boca Juniors 2-1



Lördagen blev en dag att minnas. Vi for iväg i snabbussen till La Plata, en sju-åtta mil söder om Buenos Aires, med tanken att gå på fotboll. Estudiantes de La Plata, som är argentinska mästare, skulle nämligen möta Boca Juniors hemma.
Jo tack. Vi hade inte riktigt koll på när matchen skulle spelas. Eller var hemma var nånstans. Det visade sig nämligen att laget tillfälligtvis spelar sina hemmamatcher i Quilmes, så vi tog en taxi dit. Ungefär som att åka från Kristianstad till Helsingborg med tåget för att sedan ta en taxi till Hässleholm...
Väl framme vid arenan visade det sig att biljetterna var slut. Snopna såg vi oss om och upptäcktes av ett antal svartabörsfigurer.
En tog oss helt sonika i släptåg och snackade sig in på arenan, förbi tre olika spärrar. Undrar vad han sade. Väl inne valde han ut två sittplatser åt oss, fick sina pesos och travade ut igen...

Matchen vann Estudiantes med 2-1 efter tre mycket snygga mål. Inte minst Bocas mål av La Platafödde Martin Palermo var en riktig kanon.
Men matchen var Estudiantes och Boca hade egentligen ingenting att sätta emot. Veron var stundtals kung på mittfältet hos hemmalaget. Nedan nickar hemmalagets Calderón in 1-0 till Estudiantes.




För att lämna Quilmes var vi tvungna att hitta en svarttaxi som tog oss till San Telmo för en mycket moderat summa. Tack för det. Pengarna var ändå på upphällningen efter en kul, men något osorterad, dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0