Jag mötte August

Några kvarter från vår bas i San Telmo, på Calle Chile, ligger den diminutiva teatern DelBorde. Lördagkvällar, med start klockan 23, kör de en uppsättning av Fordringsägarna av August Strindberg - Acreedores, i regi av Marcelo Velazquez.
Foajén var super. Stor som mitt sovrum ungefär. Längst in en gammal dam vid ett skrivbord som sålde biljetter. Ytterdörren låst. När det kom gäster ringde de på, damen vid skrivbordet avbröt det hon höll på med, armbågade sig genom trängseln, låste upp och släppte in, trängde sig tillbaka till skrivbordet för att fortsätta sälja biljetter, varpå det ringde på dörren igen och proceduren upprepades.
En intim och helt underbar liten teater. Ett femtiotal plaststolar på golvet framför skådespelarna. Minsta möjliga scenografi, en korgstol, och så vita draperier där man visade bilder och filmsnuttar för att förstärka känslor och tankar.
Jag fick ett samtal på spanglish med regissör och skådespelarna efteråt, och kvällen avslutades med en kindpuss av vackra skådespelerskan Mercedes Fraile, som spelade Tekla.

Läs om uppsättningen på deras egen blogg.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0