Trestjärnig Grönstedt om Whisky Blues

Olle Grönstedt har läst "Whisky Blues" och recenserar den i senaste utgåvan av Bibliotekstjänsts cirkulär. Olle Grönstedt som tidigare varit lite njugg i omdömena över mina tidigare kriminalromaner. Men nu har det lossnat även för honom.

Så här skriver han om "Whisky Blues":

"Berättelsens huvudperson är en tunna whisky som sägs vara gjord enligt ett mystiskt irländskt munkrecept från 1692. Tunnan säljs på auktion för den fabulösa summan 25 miljoner pund. Auktionen skildras medryckande med utpräglat sinne för spänning och humor. Whiskyn visar sig vara värdelös genom att tunnan även innehåller liket av en mördad man. Privatdeckaren Angie Connors anlutas för att söka klarhet. Handlingen blir alltmer komplicerad vilket bidrar till spänning och målande miljöbeskrivningar.
Personbeskrivningarna av whiskytunnans säljare, olika budgivare, Angie Connors och viktiga personer i marginalen gör läsningen trivsam. Författarna har en obändig fantasi som roar men ibland också kan oroa genom oklarhet. En spännande person är Fiona Flanahan, guiden på ett av de viktiga destillerierna och samtidigt läsarens guide in i whiskyns tillverkningsprocesser. Läsaren får en extra poäng i upptäckten av anspelningar till film- och medievärlden (t.ex. Gaslight, Bill och Bull). Börje Berglund, f. 1948, är konstnär och Whisky Blues är hans första bok. Per Erik Tell, f. 1956, debuterade 2003 med deckaren Ljuva September. Olle Grönstedt. "

Om Olle Grönstedt kan jag berätta att han är född 1924, titulerar sig skribent, filmrecensent och skådespelare. Han debuterade som frälsningslöjtnant i Arne Mattsons "Körkarlen" 1958, och hade faktiskt en mindre roll även i Troells "Ingenjör Andrées luftfärd", samt några andra filmer.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0