Sommarradio i P4 - fjärde veckan!

Det är dags för fjärde veckan med gäster i Förmiddag i P4 Kristianstad, Sveriges Radio. Programmet sänds 10-12oo, på onsdagar och torsdagar startar det kl 1030 på grund av ett barnprogram som sänds över hela landet. Du hör Förmiddag med Per Erik Tell på 101,4 MHz i Skåne och i resten av världen via webradion.

Härär veckans gäster:

1/8 - Bill Hugg. Han är skådespelare och kanske mest känd för sina insatser i TV-serien Andra Avenyn. Just nu spelar han sommarteater i Marsvinsholm med Ystads Stående Teater.

2/8 - Jesper Larsson. Han är handbollsmålvakt och före detta proffs i Tyskland som vänt hem och nu ska etablera IFK Kristianstad i elitserien.

3/8 - Wiveca Friman. Hon forskar kring barn- och ungdomslitteratur på Högskolan i Kristianstad. Kommer från Hässleholm och vet allt om Peter Pohls böcker.

4/8 - Gudrun Schyman. Hon ledde Feministiskt Initiativ till en brakseger i valet i Simrishamn och är Vänsterpartiets mest framgångsrika partiledare någonsin.

5/8 - Jenny Silver. Hon är dansbandsdrottningen från Ängelholm som gick sin egen väg. Hon är musikalsångerska, duettsångerska och har flera gånger deltagit i melodifestivalen.

Från måndag till fredag - Förmiddag med Per Erik Tell i P4 Kristianstad, Sveriges Radio.

Sommarradio i P4 - tredje veckan!

På måndag går vi in på tredje veckan med sommarradio i Förmiddag i P4 Kristianstad, Sveriges Radio. Programmet sänds kl 10-13 (onsdagar och torsdagar 1030-1300). Du hör oss på FM i Skåne på 101,4 MHz och i resten av världen på webben.

Här är veckans gäster:

Måndag - P A Ydrefelt. Han är musikalisk ledare för bandet Helge Änglar som består av ett gäng handikappade ungdomar. Han har också varit ljudbloggare och samlar på ljud. P A berättar också om den sjukdom han själv drabbats av.

Tisdag - Helene Fritzon. Hon är socialdemokratiskt oppositionsråd i Kristianstad och är ordförande för de skånska sossarna. Dessutom sitter hon med i partiets verkställande utskott och var aktiv i valet av Håkan Juholt som ny partiordförande.

Onsdag - Martin Ingvarsson. Han är allsvenskans mest meriterade fotbollsdomare.

Torsdag - Bertil Torekull. Han är f.d. chefredaktör för Östgöta Corren och Veckans Affärer. Han var också med och startade Dagens Industri. Han är aktiv i den näringspolitiska debatten och nu slåss han emot åldersdiskriminering.

Fredag - Mia Gröndahl. Hon är deltidsboende mellan Österlen och Kairo. Hon fanns på plats under den arabiska våren och ger nu ut ern bok om händelserna på Tahirtorget.


Sommarradio i P4 - andra veckan!


Det är dags att presentera andra veckans gäster i programmet Förmiddag som sänds måndag till fredag i P4 Kristianstad, Sveriges Radio. Klockan 10-12 och på onsdagar och torsdagar kl 1030-12oo. Du lyssnar på 101,4 MHz i Skåne och i resten av världen kan du lyssna via webben: www.sverigesradio.se/kristianstad. Välkommen!

18/7  Christer Nylander. Han är riksdagsman för Folkpartiet Liberalerna och bor i Vä. Christer är vice ordförande i riksdagens kulturutskott och har skrivit två deckare.

19/7  Carl-Johan Charpentier. Han är författare och antropolog. CJ har bott i Afghanistan och talar en rad asiatiska språk. Han har skrivit ett fyrtiotal böcker, flera reseskildringar från Asien och Europa. CJ bor i Järrestad och är inbiten knutte.

20/7  Lars Yngve är kultförklarad gratistidningsredaktör från Ystad som helst inte överger Ystad men ändå hamnar i TV-sofforna i Stockholm med jämna mellanrum. Lars Yngve har en uppstoppad trut.

21/7  Martin Ekelund. Han är turnéledare för The Arks sista turné - och inte bara det. När basisten i bandet blev med barn fick Martin hoppa in. Han kommer från Klippan - Skånes popfabrik.

22/7  Henrik Valentin. Han är poet, författare och trädgårdsman. Henrik har fixat till rosenträdgården på Fredriksdal i Helsingborg och han vill att vi ska kalla det för trädgårdera när vi jobbar i landet. Henrik bor i Malmö, men har trädgården i Vitaby.

Gubbavecka, ja - men lugn - det kommer fruntimmersvecka senare i sommar!


Sommarradio i P4 - första veckan!

Från och med måndag, den 11 juli, sänder jag sommarförmiddag i P4 Kristianstad, Sveriges Radio. Det är kl 10-13 och varje dag har jag en alldeles speciell sommargäst i studion.
Du kan höra P4 Kristianstad på 101,4 MHz i Skåne och om du är utanför täckningsområdet så kan du alltid logga in på www.sverigesradio.se/kristianstad och lyssna där. I lyssningsarkivet ligger programmen kvar en månad.

Den första veckans gäster är:

11/7  Gustav Fridolin. Han är nyvalt språkrör för Miljöpartiet de gröna och kommer ursprungligen från Vittsjö. Han har varit riksdagsman sedan han var ung, men haft en time-out och bland annat jobbat som journalist. Gjorde debut i Almedalen i veckan.

12/7  Charlotta Wrangberg. Hon är ambassadör i Buenos Aires och håller som bäst på att avveckla ambassaden eftersom vi ska spara pengar. Lotta kommer från Österlen.

13/7  Bengt Larsson. Han är regissör, teaterman och författare i Åhus. En multi-kulturarbetare med mycket spännande i bagaget och klara åsikter.

14/7  Malin Nilsson. Hon är trollkarl! Malin kommer från Österlen och hon trollar mycket i Tyskland, men i sommar är hon hemma och gör sin fantastiska show på Skillinge Teater.

15/7  Maria Ehrenberg. Hon är alldeles nybliven regionbibliotekschef i Halland. Bor i Vinslöv och har varit kulturchef i Östra Göinge kommun. Maria är också entusiastisk amatörastronom och så ville hon  visst prata om knyppling.

Sommar-Förmiddag med Per Erik Tell hör du från måndag 11/7 till och med onsdag 17/8. Varje veckodag mellan klockan 10 och 13oo. Välkommen att lyssna.


RSS 2.0