Lovord från kritikerna!

En och annan av Skånes mediapersonligheter har nu granskat SKÅNES HISTORIA och fällt sina omdömen om verket. Roligt nog är det bara de positiva kommentarerna som har lyst i pressen. Vi bugar och tackar och är lite klädsamt röda om kinderna för allt positivt som har sagts.
 
Ett urval:
 
"Ystadsförfattaren Per Erik Tell har just fullbordat Skånes Historia, ännu ett samarbetsprojekt med Börje Berglund, mångsidig, underfundig bildkonstnär från Kristianstad. Deras tredje bok är en fantasieggande irrfärd genom Skåne... Boken bjuder på 29 undervisande och underhållande artiklar var och en försedd med sin egen illustration... Börje Berglunds ofta sparsmakade, alltid supplementära illustrationer, fångar stämningarna på kornet. Dessutom har inramningarna av hans målningar utförts ytterst smakfullt. Lysande layout. Svävande övergångar mellan bild och bakgrund. "
Lars Bejmar, Österlenmagasinet
 
"Till glädje för läsaren har de båda författarna tagoit sig friheten att blanda tider och händelser med personer i texten och konstnären har också vågat raöjera och fantisera kring det som skildras. Det har blivit en lättläst och roande bok, som för den som tänder på att forska i källmaterial får en imponerande lång lista, också i boken..."
Karl Erik Joansson, Skånska Dagbladet/Norra Skåne
 
"Boken innehåller 29 kåserande texter, en för varje bokstav i alfabetet, somliga riktigt lakoniskt roliga, av Tell och
kongenialt illustrerade av Berglund..."
Kjell E Genberg, Dast.nu
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0