Racerstjärna näste president?

Inte på gatorna, men väl i maktens korridorer, har kampen inför 2011 års presidentval startat i Buenos Aires, och på de politikens bakgator där ränker smids, utspel levereras och pengar samlas i ladorna, är den kampen redan i full gång.
Néstor Kirchner har deklarerat att han ställer sig till peronistpartiets förfogande, som en självklar efterträdare till hustrun, den nuvarande presidenten Cristina Fernandez Kirchner.

Men Néstor är inte den ende som är intresserad av ett nygammalt jobb. Eduardo Hualde (också ex-president) utmanar redan Kirchner, och han har konstaterat att han är villig att skicka tillbaka Kirchners till södra Patagonien och glaciärerna vid El Calafate, där de driver hotellrörelse!

Peronismen (Partido Justicialista) är en märklig politisk rörelse som inte går att markera på en höger-vänsterskala, då de rör sig över hela spektrat, men med en stark förankring i arbetarklassen, som går tillbaka till ikonen Eva Peróns dagar. Eva Perón har kanske bättre än någon annan formulerat peronismens idé då hon sagt:
- Där det finns behov finns det rätt!
Men nu poppar det upp en ny spännande peronist, och Eduardo Hualdes hustru, Hilda, har till och med uttryckt att:
- Om Carlos Reutemann väljer att kandidera så stannar Eduardo hemma!

Ja, du läste rätt. Den Carlos Reutemann, som under många på 1970-talet, var en av världens snabbaste män, i formel 1-cirkusen. Bland annat kom han tvåa, i sin Brabham, i Sveriges Grand Prix på Anderstorp Raceway 1975. Då kom vår egen hjälte Ronnie Peterson, i en Lotus, bara nia, och Torsten Palm (minns du?) tia. I loppet deltog dessutom en kvinna, italienskan Lella Lombardi, som dock tvingades bryta efter bara tio varv. Vann gjorde Niki Lauda i en Ferrari - och samma år tog österrikaren sin första VM-titel.
Carlos Reutemann blev aldrig världsmästare. Sitt nästa sista år, 1981, i tävlingssvängen blev han tvåa efter brasilianaren Nelson Piquet.
Totalt under karriären blev det imponerande tolv segrar på 146 GP-lopp.

                                                            Reutemann i sin Brabham.


Fler bilder och annat här!

Men nu har Carlos Reutemann chansen att bli numro ett. Om han nu alltså utmanar Néstor Kirchner. Carlos Reutemann har under två olika mandatperioder varit guvernör i sin hemprovins Santa Fé. I sitt politiska liv har han anklagats för att hålla en låg profil, men samtidigt såg han till att Santa Fé klarade den ekonomiska krisen 2001 klart bättre än andra provinser, genomförde en ekonomisk nödlag, och frös löner och pensioner för offentliganställda. Tydlig högerpolitik. Reutemann är för tillfället senator i parlamentet och har tidigare tackat nej till att ställa upp som presidentkandidat.
Vi får väl se hur det går nu - är det pole position?


Kommentarer
Postat av: Inkan©Man kanske skulle kunna säga att presidentvalet kan gå i 'racer-fart' - häpp!

Ville bara säga att jag lagt en snörig hälsning till dig på bloggen. Stockgolm är liksom inbäddad i vit bommull. Vackert och mycket behagligt.Du får väl binda en midsommarkrans till julkrans -gissar jag. Och sörpla mate i stället för julmust...Julkram!

Ink

2009-12-19 @ 12:59:51
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Inkan©hm Det stavas STOCKHOLM - jag vet!

Men tangentbordet ville inte det jag ville.

2009-12-19 @ 13:01:21
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0