Palles nya leksak - en Kindle!

Häromdan kom vår granne på taket, tangocharmören med mera, Paul Weiss, och demonstrerade sin nya Kindle. En läsplatta som utvecklats och marknadsförs av Amazon.com. Liten och behändig och innehållet kan bli hur mycket som helst. Du kan traska runt med ett helt bibliotek i fickan!
Enligt många; det här är framtiden - jag är böjd att hålla med.

Du får alla tekniska detaljer här.

Men jag kan berätta så mycket som att du köper dig en Kindle, beställer hem en bok från Amazon (naturligtvis) och så tankar den på någon minut hem alltihop. Sedan är det bara att sätta igång och läsa. Förutom att du läser på den, vänder blad, så har du möjlighet att göra anteckningar, och är det nått ord du inte förstår så finns det en direkt länk till ordlistan. Du klickar på ordet och får en förklaring. Lätt som en plätt.

Dessutom, skulle dina ögon tröttas och du inte orkar läsa mer så är det bara att koppla om, och då har du plötsligt en ljudbok i handen. Den läser för dig.
Nu är den här på engelska med en rejäl amerikansk accent och när Palle demonstrerade en spansk bok han laddat hem gick det nästan inte att höra att det ens var på spanska då den amerikanska intonationen och accenten var så bred amerikansk.

För en författare betyder det här att man kan ladda upp sina egna böcker gentemot Amazon, med lite trixande, och sedan får man faktiskt en ersättning på cirka 35 procent varje gång någon laddar ned din bok. Och Amazon har heller inga dryga förlagsredaktörer som avgör vad som ska publiceras. Allt tas emot. På bilden Pauls egen bok "Touching the rainbow ground" om sitt arbete för fattiga barn i Mexico.Kommentarer
Postat av: Inkan©

Ånej!Vad går upp mot en gammaldags bok i papper - med sin doft och papperskvalité! Att kunna vika ett "hundöra" utan att någon morrar och inget tekniskt fel som plötsligt uppstår.Boken som är så skön att ha i handen, skön att sova med i sängen och slitaget på böcker som är älskade och lästa flera gånger om.Vad går upp mot en 100 år gammal 'Walden' från 1854, tryckt i Boston av Ticknor and Fields? Den både doftar och känns gammal. Riktigt genuin.Jag älskar mina bokhyllor och deras innehåll:)2009-11-10 @ 23:05:49
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0