Upp i bergen - patagoniska resan, del 4

Bariloche heter ett av måstena för backpackers i Argentina. Yael och israelerna på valbåten i Puerto Piramedes var packade inför resan dit.
Vi steg alltså av i El Bolsón i stället.Längs Rio Chubut norrut mot El Bolsón.


El Bolsón ligger oerhört vackert och med naturen inpå knutarna. Stan var på 1970-talet en hippiekoloni och en del av de gamla finns kvar.
Vi trekkade i bergen, tog en taxi till Cabeza del indio (indianens huvud) och därifrån gav vi oss iväg på en timmestur till fallet Cascada Escondida. En dryg timmes gångväg över bergen. Ackompanjerade av hackspettar som vi aldrig fick syn på.

Plötsligt mindes vi - vi köpte patagonisk öl i Villa Gral Belgrano. Mycket riktigt. Här fanns åtta bryggerier och det största sökte vi oss ut till. En vänlig gammal hippie sökte jobb, och vi fick en guidad tur. En kvart senare såg vi honom i full färd med att lära sig hur kapsyleringsmaskinen fungerar. Snabba ryck.
Ölen ligger på kylning - i morgon blir det ölprovning och allehanda gourmeter och finsmakare från Palermo tittar in och hjälper till i bedömningen.

 Dagen efter bytte vi buss i Bariloche, regntungt och kallt, grått och trist, och vi gjorde high-five över beslutet att lägga tiden i El Bolsón istället.

 


Kommentarer
Postat av: Susann

fint skrivet tycker jag faktiskt

2010-12-03 @ 14:12:35
URL: http://jade.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0