Ärliga argentinare


Jag har ju skrivit om både rånförsöket med vattenpistolen, om hur min plånbok fiskats upp ur väskan och hur Hjalmar blev av med sin mobiltelefon i subten.
Men jag ska vara rättvis och också berätta om hur ärliga argentinarna i gemen faktiskt är. Inte bara Vicente som tog en taxi för att lämna igen min plånbok, utan inte minst då jag sjabblar med pengar i butiker och på kafeterior.
I går fikade vi. Det kostade 18 pesos. Jag tänkte 28 och gav servitrisen 30, och sade att det är jämnt så. Istället för att låtsas som ingenting, poängterade hon att det var 18 pesos, och gav mig tian tillbaka.
Sånt har hänt förr.
Vid första fotbollsmatchen på La Bombonera fick jag för mig att biljetten kostade kring 100 pesos och vi skulle köpa fyra stycken, när jag då tyckte att kassören bakom luckan sade 520 pesos reagerade jag inte utan sköt in sex hundringar under gallret. Istället för att norpa åt sig alltihop så skakade han på huvudet och upprepade: 120 pesos!
Heder åt en sådan man.
Jag får lära mig räkna tror jag, men att de allra flesta av argentinarna trots sin ekonomiska situation är ärliga och trevliga, det har jag lärt mig.

Peson står idag i 1,82 SEK. Lite prisexempel:

Kaffe och medialuna (croissant) på uteservering - 10 pesos (då får man också ett glas mineralvatten och en liten kaka)
Pepparstek i halvkilosformat, pommes, bröd och ett glas vin - 50 pesos
En kasse tvätt - tvättat o torkat - 7 pesos
Subte  - 1,10 pesos
Buffet på Casinot i Oberá med stor salladsbuffe, fyra olika sorters kött som serverades vid bordet och dessert - 25 pesos

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0