Estancia Los Porteros - tredje Córdobautfärden

Den tredje utfärden från Córdoba gick till Estancian Los Porteros i Sierras Chicas, de små bergen. Gården ligger på ungefär 1100 meters höjd i ett kullrigt, underskönt westernlandskap. Torrt gräs, enstaka vindpinade träd och ett magiskt djurliv som innefattar stora ormar i boaklass, kondorer, pumor (som tar unghästar) och papegojor.


Gården drivs av Kevin Begg som är fjärde generationen på estancian. Han är både engelsman och argentinare, men det sistnämnda om du frågar honom själv.
Här träffade vi Hedda Wachtmeister från Wanås som arbetar som gaucho och hjälpreda för att ta hand om hästar och ridande turister. Hennes drömjobb.

Vi blev oerhört väl mottagna på estancian och fick en inblick i både gauchons liv med hästarna som i ekologisk odling i ett annorlunda landskap. Träffade dessutom ett gäng trevliga engelska turister som var ute och sökte rötterna. En av männen, Finn, hade haft en pappa som varit anställd på just Los Porteras på 1920-talet. Han berättade en rörande historia om hur det var att hitta platsen där hans fars liv hade formats. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0