Ursäkta vad är klockan?

I morron måndag åker vi till Córdoba med nattbussen. Problemet är - när åker vi? Ja, alltså vi åker klockan 22 på kvällen, men när är klockan 22? Är den det samma tid som klockan är 22 ikväll eller är den det redan den tid som motsvarar 21 i dag?
Frågan är faktiskt berättigad.
I Sverige är det jobbigt nog med sommartid. Men den är åtminstone fastlagd i almanackan och ingen tvekar egentligen om huruvida den kommer eller ej.
I Argentina är det inte så säkert. Sommartid skulle införas den här helgen, men nu verkar det som om regeringen tvekar. Enligt tidningen Clarín har den ansvarige ministern Julio de Vido sagt att det där med sommartid är meningslöst. Dessutom har provinserna också fått säga sitt om sommartid och 16 provinser har redan sagt NEJ. Sex kunde inte bestämma sig medan Misiones var den enda provinsen som sagt JA till sommartid.
Också Hotell- och Restaurangförbundet har blandat sig i och tycker att sommartid blir för besvärligt för turister.
Så troligen blir det ingen sommartid i Argentina i år. Möjligen i Misiones, men inte i resten av landet. Om man inte ändrar sig igen...
Kommentarer
Postat av: Inkan©

Så intressant det är att följa med dig på alla upplevelser -blev mycket berörd av berättelserna från och om svenskättlingarna... en bit historia.Jag håller inte ordning på tider och tidsskillnader - men här i Sverige är klokan närmare midnatt, så snart är det den 21 oktober.Du kanske sitter på bussen till Cordoba... eller också är du vilsen på sommartiden och har tagit fel buss... sån't händer.

Vår sommartid är snart slut- novembermörkret tar snart över. Själv är jag färdig att krypa i ide och vakna när vår vårsol kikar fram igen.Ha så kul och take care!

Du vet att du är unik!Kramar gör Ink

2009-10-20 @ 23:57:49
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Inkan©

Psst, jag VET att klockan stavas med ck...

jag slint, slant, slunt???? på tangenterna.

God natt!

2009-10-20 @ 23:59:21
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0