Framme!





Nu är vi på plats i San Telmo, Buenos Aires, H och jag. Det har varit ett långt dygn som startade med Öresundståget i Kristianstad och slutade efter en taxiresa från Pistarini, Buenos Aires internationella flygplats, till Avenida Estados Unidos i San Telmo i Buenos Aires. Nu är det bara eftermiddag här i B.A. men snart läggdags i Sverige, och visst...


Resan har gått bra. Utomordentligt bra. En lång flygresa, Först Kastrup till Heathrow och sedan vidare söderut mot Buenos Aires via Sao Paulo.

Det var mycket turbulens och även om det inte var panikartat så var det i alla fall obehagligt och tröttande att hela tiden slängas och dängas hit och dit. Den vackra argentinskan som satt bredvid H fick dessutom spel och satte i sig en förfärlig massa mat bara för att vomera på bänkgrannen och gången mellan stolarna.

Väl framme har vi hittat vår lägenhet. Utomordentligt fin liten lya på en innergård där vi inte hör ett ljud av stadens brus, trots att vi är mitt i centrum. Stan är mer sliten än vad vi hade trott, kanske också så att den inte visade upp sitt allra mest leende ansikte då vi anlände i en nästan höstlik stämning med 10-12 grader, låga moln och småregn. Men det ändrar sig.

Efter uppkoppling mot internet och dusch gick vi ut och åt. Hittade en alldeles superb liten bar som såg ut att vara hämtad från någon 30-talsfilm. Dit går vi fler gånger. Billigt och gott. Bilden ovan på H är tagen i baren, så ser ni lite hur det ser ut. Ligger på Av. Indepedencia om ni tänker söka er dit.

Nu snart sovdags och i morron försöker vi fixa biljetter till Boca Juniors mot Newell Oldboys från Rosario.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0