Matchtröja på!

Det drar ihop sig till match. På söndag ska vi söka oss till La Bombonera (pralinasken) för att se matchen mellan Boca Juniors och Godoy Cruz.
Förberedelserna tog sin början på fredagen. Då åkte vi taxi till Boca, som ligger strax söder om San Telmo, för att studera arenan innan de galna supportrarna tar kvarteret i besittning på söndag eftermiddag. I stadion ligger ett litet museum där man kan se en rad olika fotbollshistorika. Pokaler, bilder och t.o.m. en gammal Santoströja som Pelé bar då Santos spelade mot Boca i någon sydamerikansk turnering nån gång på 1960-talet.

Dagen avslutades med att vi åkte tillbaka in till stan och införskaffade matchtröjor som ju är obligatorium på söndag. H valde den marinblå hemmatröjan och jag den vita bortatröjan.
Alla vet väl vid det här laget att Boca Juniors färger - blått och gult - är valda med den svenska flaggan som utgångspunkt. Då klubben bildades kom man överens om att det första fartyg de fick syn på som anlöpte hamnen i Boca skulle ge färg åt det nya laget. Det blev en svensk båt.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0