Slavpojken Juan Benito och Evita Duarte

Av en ren händelse hamnade vi plötsligt i kvarteret vid Recoletakyrkogården, och den är ju ett måste för oss turister, så det blev en timmes flanerande på den märkliga kyrkogården i stadsdelen Recoleta i Buenos Aires. Mest känd är den naturligtvis för att här ligger den legendomspunna Evita - Eva Duarte Perón. Hon ligger i familjen Duartes familjegrav och du kan köpa en karta för att hitta dit.




Men först att bli begravd på kyrkogården då den stod klar var den befriade slavpojken Juan Benito och en ung kvinna som hette Maria Dolores Maciel. Detta var den 17 november 1822 och det blev den första allmänna kyrkogården i Buenos Aires.
Allt som allt omfattar den 54.000 kvadratmeter och här finns 4.800 valv och monument, mausoléer och gravkammare av olika snitt, storlek och betydelse.





Kyrkogården är ganska spooky att vandra kring i då mycket är slitet och underhållet minst sagt eftersatt. Det saknas marmorskivor för en del gravkammare, andra är spruckna och nedskräpade.
Bland annat hittade jag gravkammaren för Martin Rivadavia, kommendörkaptenen och marinministern, som gett namn åt staden Comodoro Rivadavia, och kanske borde vara en man av åtminstone viss ställning. Hans gravkammare var behängd av spindelväv, krossade glasrutor och såg allmänt bedrövlig ut.



Kommentarer
Postat av: Marko

Lustigt, Rocky promenerade runt på samma kyrkogård bara för ett par dagar sedan. Antagligen är Herr Kjellerman någonstans i faggorna fortfarande :-)



Klicka på den här länken och läs ett par dagar bakåt och framåt tills idag, han är fortfarande på lats!

http://www.pastan.nu/bloggen/inlagg/dagens-rocky-28-augusti.2016

2009-09-05 @ 16:18:53
URL: http://waterglobe.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0