Nästa fredagNästa fredag är alltså tanken att jag ska stiga av planet på Köbenhavns Lufthavn Kastrup, kisa mot solen och njuta av den 17-gradiga värmen, som det norska meteorologiska institutet förutspår, för fredagen den 14:e maj, i södra Skandinavien.

Och då sätter den förbannade Eyjafjallajäkeln på nytt igång att spy ut rök och aska igen, efter ett bedrägligt lugn under några veckor.
En tio kilometer hög rök- och askpelare har uppmätts vid vulkanen. Det imponerar förvisso.
Medveten om det kaos som varit i Europa under utbrottets tidigare faser - så fasar jag själv för att inte komma iväg. Jag har ju lagt upp logistiken för de första två veckorna i Sverige, och där finns inte mycket vingelmån...

Det är bara att följa utvecklingen, och hålla nojan på avstånd. Man kan göra det på Ríkisútvarpids hemsida, eller, om den isländska språkförståelsen tryter, (försök inte; vi är ändå broderfolk, de är ju halvdanskar liksom vi skåningar - och nått lite motstånd kan du behöva ibland), vända sig till engelskspråkiga Icenews. Vill man känna sig mer som en präktig svensk folkhemsnisse så söker man naturligtvis på svenska myndighetsmegafonen: Krisinformation.

Oavsett hur tråkigt det är med inställda flyg så är det ändå de isländska bönderna som skottar aska och lava på betesmarkerna, och försöker hålla boskapen vid liv (livestock?), som är de stora förlorarna. Och deras jämmer har vi inte hört...


Kommentarer
Postat av: Thomas Nydahl

Alldeles oavsett det relativa lidandet så hoppas jag du kan flyga hem som planerat. Men om det är några 17 grader, det vete sjutton. Idag är det höstkänsla, både i temperaturen och med blåsten. Men du själv har väl lagrat massor av sol och värme under din långa latinamerikanska vistelse. Flyg säkert och välkommen tillbaka till Skåneland!

2010-05-07 @ 11:29:12
URL: http://nydahlsoccident.blogspot.com/
Postat av: Inkan©

Du är ju välkommen hem till gamla världen.

Jag gör reklam om dig:)2010-05-07 @ 21:08:56
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: tell

Tack mina vänner.

För välkomsthälsningar och för att ni läser bloggen, och för att ni båda också gör reklam för den hos er-

Fortfarande sol här, men betydligt svalare än tidigare. Höstlöven singlar mot marken och fleecetröjorna har kommit på.

Än en gång dags att byta begynnande vinter mot sommar. Det är privilegierat.

Vännen

tell

2010-05-08 @ 15:46:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0