...and the weatherman says

De senaste dagarna har väderkartan studerats, prognoser räknats på och möjliga farvägar kalkylerats med. Allt i avsikt att komma torrskodd undan. I dag, söndag, har solen lyst oavbrutet över Ystad, vilket prognoserna inte varit särskilt samstämmiga om.
Jag är klar över att jag inte kommer att kunna undvika regn hela tiden på resan, men det hade varit skönt att åtminstone slippa starta i regn.

Ystad-Haparanda-Åbo blir min tredje långresa på motorcykel.

Den första gjorde jag 2007 tillsammans med författaren och vännen CJ Charpentier då vi drog iväg på en bejublad tripp via Horsens i Danmark till en liten håla utanför Bryssel i Belgien. Vi fick regn strax efter Öresundsbron och sedan hade vi närmast regnstorm dagen efter på autobahn. Storm i Holland som höll på att skicka mig av motorvägen då sidvinden slog till mellan långtradarna.

Ensam åkte jag till England via Esbjerg och Harwich i maj 2008 och hade strålande väder hela tiden. Ingen vind och 27-28 grader varmt. Det blev en tvåveckors tur runt Midlands som avslutades i Londons East End. Härlig resa som jag kan tacka Publicistklubben för.



Det är en bra tid att ge sig iväg på. Synd bara att man inte kommer att kunna få njuta av balkongodlingarna. Klematisen blommar för fullt och både i går och idag blommade en av mina blommor för dagen. Nu väntar vi på att chilin, majsen och physalisen ska växa till sig under min frånvaro.

För övrigt är det kl 0738 i P4 Kristianstad i morron bitti. Ingenting annat. Däremot blir det kl 0838 kommande dagar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0