Äventyr på gång: Ystad-Haparanda på mc!

Nu är det nedräkning, packning och sista minutenplanering inför min vårresa genom Sverige. På måndag morron rullar jag norrut från Mölletorget i Ystad. Fredagen den 27 maj rullar jag in i Haparanda och som en modern stål-morfar fullföljer en klassisk sträcka.
Men jag cyklar inte med pedalkraft - jag rullar tvåhjuling av märket Kawasaki!

Förberett mig har jag gjort. Läste nyligen Jolo:s De tre från Haparanda och upptäckte att boken handlar mer om Skåne än om Norrbotten... Men visst, jag vill se den gamla gränsövergången vid Karungi, och känna efter om det inte fortfarande ligger en doft av dansösen Anna Allujevas parfym kvar i den annars så syrerika luften över Torne älv.

Du kommer att kunna följa min resa, dag för dag, här i bloggen. Men - du kommer också att kunna följa den varje morgon i de båda SR-kanalerna P4 Kristianstad och P4 Norrbotten. Du hittar dem på webben:

P4 Kristianstad
P4 Norrbotten


och du kan höra mina rapporter dagligen i P4 Kristianstad klockan 0838 och i P4 Norrbotten måndag och fredag kl 0810 och tisdag,onsdag o torsdag kl 0715.
På deras respektive websidor får du dessutom möjlighet att dagligen se en ny bild och läsa en kort text från resan.

När äventyret är slut i Haparanda den 27:e maj fortsätter jag över gränsen och åker till Åbo, Europas kulturhuvudstad och sedan färjar jag mig hem till Sverige igen. Sådan är tanken. Vi får se hur det blir. Än så länge är resrutten enbart en tankemodell i mitt huvud och det är bara de tre första dagarna som har en något fastare kontur.
Jag tänker försöka få till så billiga övernattningar som möjligt, och finns det någon som längs vägen har möjlighet att upplåta en gästsäng, så hör av er.
Tips på sådant som bara måste ses under resan tas också tacksamt emot.

Tidningen MC-folket har sällat sig till resans "sponsorer" och en serie reportage blir deras belöning.




Som en annan Bolle ger jag mig iväg på måndag - värm tegelugnarna! Nu kommer jag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0