Tredje dagen: Fort St George och Marina beach

Vi fortsätter utforska detta kaotiska, larmande, osande gytter av människor och fordon som är Chennai (ex-Madras), Indiens fjärde största stad. Centrum för södra Indien med landets näst största filmindustri efter Mumbai. Det är också här som den gamla brittiska motorcykelfabriken Royal Enfield finns och här finns en gryende IT-industri.

Vi åkte till rötterna - till Fort St George där den brittiska kolonialmaktens hårda styre en gång utövades. Än idag är delar av fortet en militär garnison. Här finns ett litet museum, vi såg danska kolonialpengar med Christian IV:s monogram, och vi tog oss dit tillsammans med en engelsk familj vi mötte på järnvägsstationen Chennai Fort (yes - vi åkte tåg dit!).

 

 

Efter Fort St George blev det Chicken Tandoori i de gamla stadsdelarna Georgetown och sen en autorickshaw till Marina Beach - som enligt tillgänglig reklam lär vara världens andra största storstadsstrand. Hm - vilken är större?

Inget snack i alla fall än att det är den absolut folkrikaste, åtminstone en söndag eftermiddag. Tänk vad många indier det finns. Och strandens nöjen lockade. Den här eftermiddagen fanns det ytterligare en attraktion - vi. Inte ens om vi kommit från månen hade vi fått lika många förfrågningar om att bli fotograferade tillsammans med den indiska familjen.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0