Down Memory Lane... sportlovet för fyrtio år sen

 
 
För fyrtio år sedan var detta STF:s raststuga och vandrarhem Romelestugan. Vi var ett gäng grabbar i yngre tonåren som hyrde stugan hela sportlovsveckan för att lyssna på radio. Långa antenntrådar löpte från stugan till flaggstången och ned om branterna.
Vi lagade maten själv, hittade en mus i proppskåpet och hade hejdundrande kuddkrig mellan de båda logementen som gick under namnen "Sovverket" och "Gasverket". Det var väldigt grabbigt. Och väldigt roligt.
 
I går orienterade jag mig tillbaka till Romelestugan för att se hur det såg ut. Det var "no more". STF-stugan hade förvandlats till "The Lodge" och de BMW'ar, Audi och stora Volvo som stod parkerade nedanför backen skvallrade om ett annat klientel i stugan. Borta var söndagarnas våffelpauser. Vid panoramafönstren längst in, vid brasan, sippades nu mousserande vin.
 
 
Jaktlag hade satt ut gula skyltar om pågående jakt över hela Romeleklint. Småjeepar for omkring på de hala skogsvägarna. Blodspår i snön visade var skadskjutet vilt hade vinglat över vägen och plumsat in mellan träden.
Jag körde hem igen.
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0